Translate

20.10.17

Τέχνη, τέχνη είσαι εδώ;


      Φέτος συνεργαζόμαστε με 26 νηπιαγωγεία από τον Ελλαδικό χώρο σε ένα πρόγραμμα eTwinning με τίτλο "Τέχνη, τέχνη είσαι εδώ;". Σκοπός μας είναι να προσεγγίσουμε διάφορα είδη τέχνης στις τάξεις μας. Θα γνωρίσουμε την Αρχιτεκτονική, τη Γλυπτική, το Θέατρο, τη Μουσική και το Χορό, τη Ζωγραφική, το Σκίτσο, τον Κινηματογράφο, την Ποίηση και τη Φωτογραφία. 
      Στο τέλος του προγράμματος αυτού στοχεύουμε στη δωρεά ομαδικών έργων τέχνης φτιαγμένα από παιδιά νηπιαγωγείου σε ιδρύματα των κοινοτήτων μας, όπως νοσοκομεία, παιδοχειρουργικές κλινικές, φυλακές κλπ.

Μια πρώτη συνεργατική προσπάθεια να απεικονίσουμε τις θέσεις των σχολείων στη διαδικτυακή εφαρμογή zeemaps.com

Κι ένα βίντεο όπου παρουσιάζουμε το σχολείο μας.

Πριν ξεκινήσουμε διαβάσαμε τα βιβλία

Πόσο σημαντικό είναι να υποστηρίζει κανείς τις ιδέες του και να προσπαθεί να τις κάνει πράξη.

Έτσι λοιπόν στην πρώτη πρόκληση του προγράμματος που είναι να φτιάξουμε έναν πύργο από υλικά που υπάρχουν στην τάξη μας με 50 τεμάχια, απαντάμε: έχω μια ιδέα!

Οι πρώτες μας προσπάθειες με χάρτινα ρολά και αυγοθήκες. Πραγματικά χρειάστηκε πολύ δεξιοτεχνία για να τα στηρίξουμε!

Δεύτερη προσπάθεια! Βάψαμε και τα ρολά για να έχει η κατασκευή μας χρώμα!  Όμως ξεπεράσαμε τα 50 κομμάτια.....

Ας αφαιρέσουμε μερικά κομμάτια και ο πύργος μας είναι 1 μέτρο και 60 εκατοστά.Κι εδώ ένας πύργος με αφρώδη τουβλάκια! Υπερβάλλων ζήλος, εδώ σίγουρα ξεπεράσαμε τα 50 κομμάτια. Είμαστε εκτός συναγωνισμού!

Κι ένας πύργος από χάρτινα κουτιά! Εδώ νομίζω ότι είμαστε εντάξει στα τεμάχια! και έχει ύψος 1 μέτρο και 80 εκατοστά!
Και φυσικά ο οίστρος των κατασκευών είναι ατελείωτος!Εισάγαμε στο λεξιλόγιο μας τη λέξη "αρχιτεκτονική" και "αρχιτέκτονας" και κάναμε μια προσπάθεια να απεικονίσουμε το σχολείο μας. Αφού το παρατηρήσαμε εξωτερικά και το περιγράψαμε, το ζωγραφίζουμε και φτιάχνουμε μια pop-up κάρτα τριών διαστάσεων.

11 comments:

 1. Το λάτρεψα το σχολείο σας Βιβή! Καλή επιτυχία στο πρόγραμμα που έχετε αναλάβει !

  ReplyDelete
 2. Είμαι σίγουρη πως θα δούμε θαυμάσιες δημιουργίες από τα χεράκια σας όπως η pop art κάρτα που φτιάξατε!!!Καλή συνέχεια Βιβή μου και πολλά συγχαρητήρια για τη δωρεά των έργων τέχνης που θα προκύψουν σε ιδρύματα!!!Εξαιρετική η ιδέα σου!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ευχαριστουμε Μαρία! Η ιδέα ανήκει στη Λίνα Σαρμή! Αυτή ξεκίνησε το πρόγραμμα, μας οργάνωσε και μας οργανώνει! Είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε!

   Delete
 3. Ω λαλα!!!Δύο σφάλματα σ'ένα σχόλιο!!!Διορθώνω λοιπόν Βιβή μου :)Θαυμάσια η pop-up :))) και πολλά συγχαρητήρια εκ μέρους μου στη Λίνα για την έμπνευσή της αλλά και σε όλες σας για τη συμμετοχή στην υλοποίησή της!!!Με το δίκιο σας να είστε χαρούμενες!!!Καλή αρχή και καλή συνέχεια να έχετε,Θα σας παρακολουθώ όπως και να'χει... και δε θα σχολιάζω χαχαχαΦιλάκια!!!!:)))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mαρία μου, εννοείται πως θέλουμε να σχολιάζεις!!!! Ίσα ίσα όταν γίνεται συζήτηση, υπάρχει και αλληλεπίδραση και είδες δεν πήρα και τα εύσημα μόνη μου!!!!!!

   Delete
  2. Το ξέρω,το ξέρω πως εννοείται Βιβή μου,απλώς είχα μια τρελή διάθεση και αυτοσαρκάστηκα λιγάκι :)))Eύχομαι τα καλύτερα κορίτσι μου,φιλάκια!!!!:)))

   Delete
 4. Χαίρομαι που δουλεύουμε μαζί σε αυτό το πρόγραμμα Βιβή μου!!!!!!Θαυμάσιο το σχολείο σας και καταπληκτικός ο Πύργος σας!!!!!!!!Καλο μας ταξίδι στις Τέχνες!!!!!!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Κι εγώ Μαρία μου!! Η τέχνη φέτος θα συντροφέψει τη χρονιά μας!!

   Delete